Æblekage med knas

(null)Der er altid gode opskrifter i Alt for Damernes nyhedsbreve, specielt desserterne kigger jeg på – men jeg har også en ret så sød tand. Mange af opskrifterne er ikke gearet til en allergisk mave som min, men for det meste drejer det sig bare om en lille ændring. Når man først har knækket koden, og ens smagsløg har ændret sig, så soyaprodukter smager godt. Er det ingen sag, at bruge opskrifterne til inspiration til mere allergi venlige opskrifter.

Der var en opskrift der specielt fangede min opmærksomhed, en opskrift på æblekage. Jeg er ret glad for æbler, og desserter med æbler er bare lykken.  Den her opskrift er et godt eksempel på en gammeldags opskrift, der får et moderne tvist, der samtidig gør den lettere, men stadig er tro mod smagen.(null)Jeg har tvistet opskriften så den nu er gluten- og laktosefri.

Jeg brugte:

4 æbler
1 dl vand
2 spsk rørsukker, kan springes over hvis der bruges søde æbler, eller du bare er til lidt sure 😉
1 tsk ren vaniljepulver
65 g müsli – den her.
30 g hakkede mandler
1 tsk kanel
2 dl soyapiskefløde
50 g soyayoghurt
1 tsk ren vaniljepulver

Fremgangsmåden er ligesom opskriften hos Alt for Damerne, bare uden ovnprosessen da müslien allerede er ristet.(null)
/Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Alt for Damerne/

2 Replies to “Æblekage med knas”

Skriv et svar