Andels tanker

Processed with VSCO with t1 preset

sponseret

Vi bor i lejlighed, men hverken til leje eller i ejerlejlighed – vi har en andel i skønne Fredensborg, en andel vi håber at kunne skifte ud til et lille hus i 2017. Man skal vel have nogle mål for året, det har nu været en drøm i flere år, men nu tror jeg vi tager skridtet. Her i andelsforeningen har vi begge lagt en del bestyrelsesarbejde, vi har begge været en del af en bestyrelse, men vi har ikke haft de samme mål – det gør det derfor svært at arbejde sammen som ledelse. I bund og grund er nok bare SÅ klar på nye boligudfordringer!

Ideen om andel er en skøn tanke, desværre tror jeg bare at vi mennesker er blevet mere egoistiske, end vi fx var i 70’erne. Dermed ikke sagt at vi ikke dyrker fællesskabet, men jeg syntes vi dyrker et andet slags fællesskab i dag, og generelt ønsker vi mere selvbestemmelse over vores privatliv som vores bolig.

Måske det handler om den måde andelsboliger skal ledes på, i jobsituationer skal vi på kursus for at kunne håndtere ledelsesopgaver, men i en boligforening er der ingen krav om det.

Kurser i ledelse og bestyrelsesarbejde kan tages hos Board Governance – måske vi alle kunne bruge sådan et, hvis vi gerne vil være en del af diverse bestyrelser.

Skriv et svar