En aften med Bloggers By Heart på Schæffergården

Shæffergården

Inviteret//

Sammen med de andre bloggere i netværket Bloggers By Heart, var jeg inviteret til relancering af netværket på Schæffergården. Det var første gang, at jeg var til en event med Bloggers By Heart. Dermed også første gang, at jeg mødte de andre i netværket.

ShæffergårdenJeg kendte selvfølgelig til dem via deres blogs og ikke mindst på Instagram, men jeg havde ikke mødt andre end Louise før. Men som flere gange før, er bloggere bare helt nede på jorden – i hvert fald dem fra Bloggers By Heart. Der går stadig rygter om, at de helt store er nogle snobbede typer. Men dem har jeg ikke mødt endnu, eller jeg har faktisk mødt et par stykker, men det har slet ikke været i forbindelse med bloggen her.

Shæffergården

Endelig mødte jeg også Annette fra Vejen til Birkin, det er altid sjovt at møde sine online blog venskaber i virkeligheden. Det svare måske lidt til at møde sin penneven i virkeligheden, måske blog bare er den moderne udgave af en pennevenner.

En rundtur på Schæffergården

Vi var så heldige at få en rundvisning på Schæffergården, slottet som er den store hovedbygning, er helt tilbage fra 1700 tallet. Oprindeligt opført med henblik på at sælge det til kongehuset som jagt slot. Den plan lykkes ikke rigtigt, kongehuset havde også Eremitageslottet i dyrehaven. Man kunne tydeligt mærke, at der tænkt over at det skulle være storslået for tiden.

Det var ikke første gang jeg var på Schæffergården, tilbage i 2010 var jeg til julefrokost med mit daværende job. Men denne gang fik jeg den store rundvisning, og der er virkelig fint. De har sat en ære i, at samle danske design ikoner. Og hold da op nogle smukke møbler vi kom forbi på vores rundvisning. Jeg var som altid helt pjattet med deres mange 7’er stole fra Arne Jacobsen. Specielt i restauranten var der mange 7’er stole. Selve den bygning restauranten og flere af stedets værelser ligger i, syntes jeg også virkede bekendt i designet. Det var ikke så underligt, for flere områder på Louisiana i Humlebæk har det design. Det er Wohlert der står bag dem begge, deraf navnet Wohlert fløjen som den hedder på Schæffergården.

I det hele taget var der masser af design og historie i bygningerne. Jeg var ret vild med den sofa, som jeg selvfølgelig ikke kan huske hvem der er designeren bag, men den var virkelig flot. Der var både møbler fra Børge Mogensen, Ole Wanscher, Kaare Klint og Hans J. Wegner, virkelig store danske møbel designere.

Shæffergården

Rundt i hovedbygningerne hang der masser af kunst på væggene, i slottet var der en stor samling Sven Havsteen-Mikkelsen malerier. Foran dette maleri står der en anden dansk design perle, nemlig Piet Heins lysestage karlsvognen. Har I set at den er kommet i en sort udgave, den syntes jeg virkelig er fin! Jeg er også ret vild med de minimalistiske lysestager, og jeg har selv 2 jupiter stager i rustfrit stål.

Shæffergården

Event i Villa Helene

Vores event blev afholdt i Villa Helene, en bygning er var en smule isoleret fra selve hovedbygningen. Villa Helene er det perfekte sted for et bryllup, barnedåb eller konfirmation, da det er hele huset der bookes. Der er endda direkte udgang til en have, hvor man kan opholde sig i det gode vejr. Eller som Annette og jeg gjorde, vi tog nogle outfits billeder – man er vel modeblogger 🙂

Alt i alt var det et hyggeligt event på Schæffergården, jeg ser i hvert fald frem til, at vi skal mødes igen.

Schæffergården

Skriv et svar