Citronfromage

Jeg kan se at den her lækre 80’er dessert, trækker mange besøg til min blog. Derfor tænker jeg at den burde komme på igen 🙂

Den her ukronede 80’er dessert er min evige dessert last! Jeg ELSKER citronfromage, som I jeg kunne spise en portion hver dag, og jeg tvivler på at jeg nogensinde bliver træt af den. Jer er en rigtig citron elsker, så jeg tilføjer altid mere citron end der fremgår af opskriften – men jeg laver også altid min fromage ud fra samme grundopskrift som min mor brugte i 80’erne, den fungere bare hver gang.

Det har altid været mig lidt af en gåde, når folk fortæller at deres fromage mislykkes pga husblasen stivner for hurtigt, æggene ikke gør som de burde. Min sidder i skabet hver gang, den stivner bare ikke hurtigt nok i forhold til lysten til at spise den 🙈😋

Min opskrift på citronfromage

Du skal bruge:

3 æg

1 dl sukker

1/2 dl citronsaft – jeg bruger mere.

1 tsk citronskal – jeg bruger skalen fra en hel citron.

2,5 dl laktosefri fløde – jeg har også brugt alpro soyaflødeskum.

4 blade husblas

Det gør du:

Læg husblasen i blød i vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Riv citronskal og pres citronen. Tag husblasen op af vandet og smelt dem i vandbad, når massen er smeltet blandes den med citronsaft og skal. Herefter piskes det sammen med æggemassen.

Fløden piskes til skum og vendes i æggemassen, herefter hældes desserten på portionsglas eller i en stor skål. Efter ca. 2 timer på køl er desserten klar til at blive spist 🙂

Velbekomme!

Hvilke desserter kunne I spise hver dag, og har I en farvorit der bare sider i skabet hver gang i har gæster? Desværre er citronfromage ikke en vinder hos min lille familie, så jeg laver den ofte bare til mig selv.