Citronfromage helt uden mælk

Jeg kan aldrig blive træt af citronfromage, jeg elsker smagen af citron og den lækre luftige masse. Det er den perfekt dessert for mig, så selvfølgelig måtte jeg tænker ud af boksen og finde et mælkefrit alternativ. Heldigvis er Alpro Cuisine Soya piskbar et rigtig fint alternativ til os der gerne vil undgå mælk.

citronfromage

Min opskrift på mælkefri citronfromage

Du skal bruge:

3 æg

80 g sukker

Saften fra 1 citron, eventuelt mere hvis du gerne vil have en tydelig citronsmag. men minimum 1/2 dl citronsaft.

Citronskal fra en hel øko citron

2,5 dl Alpro piskbar soyaflødeskum, eller anden piskbar mælkefri skum.

4 blade husblas

Det gør du:

Først lægges 4 blade husblas i blød i vand i ca. 10 min. Imens husblasen bliver blød, piskes æg og sukker til en luftig masse. Riv citronskal og pres citronen. Tag husblasen op af vandet og smelt dem i vandbad, når massen er smeltet blandes den med citronsaft og skal. Herefter piskes det sammen med æggemassen.

Den piskbare soyafløde piskes til skum og vendes i æggemassen, herefter hældes desserten på portionsglas eller i en stor skål. Efter ca. 2 timer på køl er desserten klar til at blive spist.  

Velbekomme!

citronfromage

Citronfromage med mynte på toppen

Jeg har givet mig selv den udfordring, at finde på flere opskrifter med mynte denne sommer. Opskriften her indeholder ikke mynte, men har fået lidt mynte pynt på toppen. Har I nogle gode ideer til sommeropskrifter med mynte?

Jeg har selvfølgelig planer om at lave skønne mojito men min hjemmedyrket mynte, men der må væren en masse andre ideer.

Jeg har fået en stor mynte plante af en af mine kollegaer, den slags vokser åbenbart helt vildt, så hendes lille plante skulle trimmes lidt. Jeg glæder mig bare til at høste mine egne urter denne sommer.

citronfromage

Se også opskriften på glutenfri citronmånekage

One Reply to “Citronfromage helt uden mælk”

Skriv et svar