IMG_1414

Jeg har desværre aldrig smagt s’mores, det udspringer af at jeg jo ikke tåler gluten, og glutenfrie s’mores ikke har været på menukortet. Men så var det at jeg fandt dem her i Brugsen, Maria kiks fra Schär. Alle produkterne fra Schär er glutenfrie, men hvis du også skal have produkterne laktosefrie, skal du være ekstra opmærksom. Der er desværre flere af deres produkter der indeholder mælk. Det var en lille service oplysning herfra 😉

Rundt omkring på Instagram er s’mores et fast indslag efter en grillmiddag, derfor vil jeg da også smage. Derfor har jeg nu fået fat i et kit til glutenfrie s’mores: Maria kiks, mørk chokolade, bambuspinde og skumfiduser.

IMG_1416

Den originale S’mores

S’mores laves nemt over bål eller grillen, det er lidt nemmere ved grillen, hvis man bruger små bambuspinde til ristningen. Rist en skumfidus, når den er lækker gylden, lægges den imellem 2 kiks med et stykke chokolade. Den lidt nemmere løsning er at bruge nutella, men det spiser jeg altså ikke, derfor har jeg indkøbt 70% chokolade. Sandwichen nydes lun, bare husk at den godt kan være meget varm.

Banan S’mores

Jeg faldt over den her opskrift på Femina, og den faldt altså lige i min smag.

4 bananer
8-12 skumfiduser
50 g mørk chokolade

Sådan laver du grillede bananer-s’mores

Flæk bananerne på langs uden at skære igennem skrællen på bagsiden. Fyld skum-fiduser og hakket chokolade i midten af hver banan, og bag dem i de næsten udbrændte gløder i bålet i 10-15 minutter.

TIP: Ikke vejr til bål? Så bag bananerne i ovnen i 10-15 minutter ved 180°.

Det lyder da rigtig lækkert, det er Timm Vladimir der er hjernen bag opskriften, ham plejer at have nogle gode ideer.

IMG_1418

Vigtig s’mores info fra Wikipedia: A s’more is a traditional nighttime campfire treat popular in the United States, consisting of a fire-roasted marshmallow and a layer of chocolate sandwiched between two pieces of graham cracker. National S’mores Day is celebrated annually on August 10.