Dehydrater tørret æbler

//Modtaget som gave

Jeg har længe kigget efter en dehydrater til fødevare. For nogle år tilbage spiste jeg mange raw deserter, og i det raw køkken bliver der brugt meget tørret frugt. Derfor tænkte jeg, at det var oplagt at tørre sine egne frugter. Bonussen er selvfølgelig også, at jeg kan tørre frugten i stedet for at smide den ud, hvis vi ikke når at få det spist op. Vi er så heldige, at min svigermor nogle gange kommer forbi om fredagen med left overs fra frugtordningen på hendes arbejd. Det er alt sammen frugt der skal til at spises! Førhen har jeg kogt frugtmos, lavet æblekager, banankager, lavet diverse juicer og smoothier og ellers fyldt fryseren med bananer i lange baner. 

Hos Coolstuff.dk har de en dehydrater fra KitchPro, den er jeg så heldig at få lov til at teste. Indtilvidere har jeg tørret æbler og bananer. Æblerne havde ikke fået helt nok, men det var et sikkert hit hos både børn og voksne. Guldklumpen fik dem med som snack i madpakken, jeg spiste dem som topping på morgenmaden. Det samme galt de tørrede bananer, dem er Prinsessen og helt tosset med.

Dehydrater – tørret æble ringe

Æblerne skar jeg med en almindelig kniv i tynde skiver, næste gang vil jeg bruge et mandolinjern, for at få dem helt tynde og ensartet. Jeg fordelte æblerne på ristene, og satte dehydrateren på 60 grader i 9 timer. Undervejs byttede jeg rundt på etagerne, så de alle prøvede at være nederst og øverst. Samtidig drejede jeg ristene 45 grader hver gang, så tørringen skete så jævnt fordelt som muligt.

Efter 9 timer var æblerne tørre med ikke som æblechips, da de stadig var let fugtige og dermed seje. Smagen var rigtig god, og ville passe perfekt som sund smags forstærker i fx müsli.

dehydrater - tørret bananer

Dehydrater – tørret bananer

Jeg forsøgte mig også med tørret bananer, de blev heller ikke sprøde som dem fra butikkerne. Hvis du læser bag på poserne, indholder de også meget andet end kun banan. Mine bananer var 100% rene øko bananer, så jeg tænker at det var derfor at de ikke blev sprøde.

Igen skar jeg frugten i tynde skiver med en skarp kniv, og fordelte frugten på ristene. Jeg satte dehydrateren på 65 grader i 9 timer, igen byttede jeg rundt på etagerne undervejs, og drejede ristene 45 grader hver gang, så tørringen blev fordelt jævnt så som muligt.

Begge dele holde sig friske i lukkede beholdere i ca. 1 uge, for så var de alle spist 🙂 Jeg ser frem til at forsøge med flere forskellige slags frugt og grønt, samt lave vores egne frugt stænger eller frugt flæsk som det bliver omtalt i KitchPro folderen.

Har I erfaringer med at tørre frugt og grønt?