Nostalgicamping

Billedet er fra træffets hjemmeside, da himlen var går hele dagen blev mine billeder ikke så gode 🙁

Her i pinsen var der Græsted veterantræf, og når man har en søn og en mand med benzin i blodet, så det er et sikkert hit. Det var en blandet forsamling af alt med motor, der var biler fra 50’erne og 60’erne, biler og motorcykler fra 2. verdenskrig, dampmaskiner, traktorer og meget mere. I år var der oprettet et camp-område hvor træffets bilister kunne parkere deres veteran-campingvogne, så kunne træffets besøgende gå igennem og får indtrykket af at gå over en campingplads i fx. 70’erne.

På området var der også et nostalgi-tivoli, med båd-gynger som de fx. prøver i Far til Fire på Bornholm, radiobiler, fiskedam med lykkepakker…men endnu bedre var der en motorcykel drome (jeg troede slet ikke at de var lovlige mere), mod betaling kunne man komme ind og kigge. Guldklumpen og manden prøvede bådgyngerne, og det var et sikkert hit 🙂 Om eftermiddagen gik vi op for at får kaffe og kage i et telt der annoncerede at man kunne få kaffe og kage anno 1910, det var virkelig fedt at hoppe ind i endnu en lille tidslomme. “Personalet” var klædt i tidssvarende tøj, kaffen blev serveret i porcelæn, det hele spillede bare – “personalets” børn var også klædt tidssvarende, der stod endda en meget gammel barnevogn bag disken, men en fin lille baby-pige med kyse som tiltræk en hel masse “nååååå” når de ældre damer gik forbi.


Der var også et område der var indrettet til kamp-zone anno 1940’erne med engelske, amerikanske og tyske soldater der genskabte kampscener fra 2. verdenskrig – ikke lige noget der trækker så meget i mig. Derimod så jeg i programmet da vi kom hjem, at man kunne få sat håret i 40’erne stil hos træffets frisør, det ville havde været sjovt.

Se eventuelt meget mere på www.veterantraef.dk