En kost med masser af danske grønsager

reklame

Jeg har igennem 6 måneder været på en hel del medicin. Medicin jeg havde brug for, men også medicin der gjorde min krop sårbar overfor virusser. Efter 3 helvedsild i starten af året, jeg enig med min læge om, at jeg skulle på en 3 måneders kur mod helvedsild, for at få det helt ud af kroppen. 3 måneder på stærk medicin, gjorde en masse godt for min tilbagevendende helvedsild, men det slog også en masse gode bakterier i min krop ihjel. Men sådan er det jo. Når man tager medicin fjerner det de bakterier det skal, men også en del af de gode. For at komme helt ovenpå igen, er jeg begyndt at læse denne bog. Tarme i Topform.

Gode bakterier fra grønsager

Vi ved mere og mere om vigtigheden af sammensætningen af vores bakterier i tarmen. Uden en god tarmflora vil man opleve inflammation i kroppen. Hvis vores tarme ikke bliver fodret med de gode fedtsyresammensætninger, vil de mangle når kroppen skal lave nye celler. Men hvis vi ikke spiser en masse grønsager, mangler vores tarme en bestemt type fibre, som er med til at stabilisere vores blodsukker og holde os mætte længere. Rødbeder er gode til at rense vores blod, kål er med til at tætne vores tarme, så affaldsstofferne fra tarmen ikke strømmer ud i vores blodbaner. Tilstande der vil skabe inflammation i kroppen, svække vores immunforsvar og kort sagt gøre os mere modtagelige for sygdomme.

Jeg syntes kål og gulerødder er nemt at tilberede og bruge i alle mine måltider. Og her mener jeg også til morgenmad 😉 Prøv at tilsæt groft revet gulerod som topping over din havregrød, gulerodden er sød og giver noget at tygge i, hvilket fungere ret fint. Hvad med grønkål i din skovbær smoothie, farven bliver lidt speciel, men grønkålens smag bliver skjult og din krop får et godt skud energi fra morgenstunden. Rødbeder derimod har jeg svært ved at få indført! Jeg kan godt lide dem, men de sviner noget så meget! Hvis det kommer på mit tøj, er det ødelagt. Mine hænder er røde i flere dage bagefter og det samme gælder mit skærebræt.

Derfor har jeg besluttet mig for, at anskaffe et forklæde – ikke et fint mønstret et, men helst et mørkt et. Jeg fandt et sort et hos Kentaur.com, du kan se udvalget af billigt arbejdstøj her.  Når det er indkøbt billigt, gør det heller ikke meget hvis det bliver misfarvet 😉

/Indlægget er skrevet i samarbejde med Kentaur.com/

One Reply to “En kost med masser af danske grønsager”

Skriv et svar