Fra Fort Lauderdale til Key West i bil

Key West

Efter kun 3 overnatninger i Fort Lauderdale gik turen til Key West. En tur vi havde taget en gang før for 2 år siden. Vi pakkede bilen og børnene med snack og massere af drikkevare, turen var sat til tage ca. 4 timer. Selvom turen kun er på 200 km, så tager turen bare en halv dagsrejse på grund af fart begrænsningerne. Hvis det havde været hjemme i Danmark, var vi fløjet afsted med 110-130 km i timen på motorvejen. Men når der kun må køres 95 miles i timen på motorvejen, og kun 55 miles i timen på den 1 sporet vej over the keys, ja så tager det altså sin tid.

Vi checkede ud af hotellet kl. 11 og var på hotellet på Key West 5 timer efter, vi havde kun holdt en enkelt pause. Kl. 11 er et godt kører tidspunkt når man har små børn, de kunne begge sove til middag på vejen sydpå.

Key West

Det er et specielt område der møder en i det sydlige Florida, det er en del af naturreservatet everglades. Et stort sumpet område med masser af alligatorer og rigt fugleliv. Efter en hel del kilometer langs vejen med højt hegn med pigtråd på toppen, det skal holde blandt andet alligatorer væk fra vejen, kom vi til den første ø på vores lange ø hop tur til Key West. Der er ikke meget mad og drikke at købe på vejen – her skal det forstås som langs vejen. Jeg er ret sikker på, at der er supermarkeder på de store øer. Derfor spiste vi lige inden vi kørte ud i everglades området. Det eneste stop vi gjorde var på en lille tankstation for en kort tissepause. Der er refill på alle sodavand, så vi fik væske nok 😉 Det er næsten helt skørt at drikkevare skal være så dyre derhjemme, i Florida kan du købe en stor sodavand på fx Mc Donalds for 1 dollar, og som om det ikke var billigt nok, så kan du få en gratis refill. Det gælder selvfølgelig ikke vand, og danskvand/clubsoda er ikke noget man finder alle steder – desværre.

Efter det lange stræk mod Key West, var vi endelig fremme. Undervejs så vi også hvordan ørene stadig bære præg af orkanen Irma der ruskede og ødelagde en hel del på sin vej over netop Florida Keys. Det var fantastisk at være tilbage, jeg er vild med den ø, og ikke mindst atmosfæren. Jeg glæder mig til at vise jer billeder derfra 🙂

Skriv et svar