Processed with VSCO with t1 preset

Jeg er ret vild med crumbles, specielt den skønne smag af bagt havre, derfor blev jeg vildt glad da jeg fandt glutenfrit havremel i Bilka. Den her crumble er derfor blevet opgraderet med endnu mere havre, dertil har jeg tilført kanel og kardemomme, og skruet ned for sukker mængden. Jer der har fuldt med i længere tid, ved at jeg har det med at eksperimentere lidt med opskrifterne, jeg vil allerhelst have mine opskrifter er sukkerfrie, da jeg ikke mener vi har behov for sukker.

Til æblebunden brugte jeg:

8 mellem størrelse æbler

80 gram sukker

1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse

1/2 tsk vaniljepulver

Det gjorde jeg:

Jeg skrællede æblerne, skar kernehuset fra og skar æblerne i mindre stykker. Æblestykkerne lagde jeg i et ovnfast fad, og dryssede dem med en blanding af sukker, kartoffelmel og vaniljepulver. Bag æblerne ved 180 grader med varmluft i ca. 20 minutter.

Til crumble brugte jeg:

100 g glutenfrie havregryn

100 g glutenfrie havremel

100 g blødt smør

80 g sukker

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

Det gjorde jeg:

Bland alle ingredienser sammen til en ens masse/crumble. Massen fyldes på den varme æblebund, kagen bages videre i ca. 20 minutter til toppen er gylden.

Lad kagen køle inden den nydes med soyaflødeskum, is eller hvad du haft lyst til.

Den her crumble er med æbler, men I kan jeg tilføje lige den frugt bund I ønsker 🙂