Glutenfri citronmåne – en allergivenlig klassiker


I dag havde jeg virkelig lyst til kage, jeg tøffede rundt med børnene i Lyngby Storcenter, og alle steder duftede der bare af kage. Da vi kom hjem havde jeg desværre ikke tid til at bage, men nu har jeg. Derfor tror jeg at jeg vil smutte i køkkenet og bage den her skønne citronmåne. Resultatet blev så godt, at den sagtens kan klare en tur mere på bloggen.Jeg er ret vild med næsten alt der smager af citron, så da jeg så den skønneste citronmåne ovre hos Acie, måtte jeg bare lave en glutenfri udgave 🙂 Min udgave er blevet en del mørkere og grovere, grundet valget af mel, men nøj den er god! Citronmånen er en klassiker, en købe kage der stadig sælger. Manden min købte for et par siden et par stykker i brugsen til kollegaerne, og de skulle havde været et ret stort hit. Men helt sikkert også fyldt med E-numre, tal jeg ikke holder særlig meget af. Derfor foretrækker jeg hjemmebag 😀

Opskrift på glutenfri citronmåne

Jeg brugte:

180g glutenfrie havregryn malet til mel

220g sukker

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljepulver

1 tsk salt

3 æg

2 spsk blødt smør

1 dl rapsolie

1 dl friskpresset citronsaft

Revet citronskal fra 1 stor øko citron eller mere hvis du som mig ELSKER citron 😉

Opvarm ovnen til 180 grader.

Bland mel, bagepulver, vanilje og salt i en skål. I en anden skål blandes æg, blødt smør, citronsaft og sukker. Bland den ‘våde’ masse i melblandingen og tilsæt dernæst olien. Dejen skal føles som en klassisk ‘sandkage’-dej. Vend til sidst citronskallen i og bag kagen i en smurt form (enten en springform eller en rugbrødsform) midt i ovnen i 30 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind ned i midten af kagen, der kommer ‘tør’ op igen. Når kagen er afkølet drysses den med flormelis som min, eller glaseres med glasur af flormelis og citronsaft.

Velbekomme en kage med masser af smag helt uden gluten.  

3 Replies to “Glutenfri citronmåne – en allergivenlig klassiker”

  1. Jeg kender så godt det med, at man render rundt og der bare dufter af kage eller andet lækkert og ens tænder løber mere og mere i vand.
    Godt at du fandt tid til at bage og kagen ser virkelig lækker ud 🙂

Skriv et svar