Glutenfri citronmåne kage

  
 
Jeg er ret vild med næsten alt der smager af citron, så da jeg så den skønneste citronmåne ovre hos Acie, måtte jeg bare lave en glutenfri udgave :-)Min udgave er blevet en del mørkere og grovere, grundet valget af mel men nøj den er god!

Jeg brugte:

180g glutenfrie havregryn malet til mel

220g sukker

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniliepulver

1 tsk salt

3 æg

2 spsk blødt smør

1 dl rapsolie

1 dl friskpresset citronsaft

Revet citronskal fra 1 stor øko citron eller mere hvis du som mig ELSKER citron 😉

Opvarm ovnen til 180 grader. 

Bland mel, bagepulver, vanilie og salt i en skål. Bland i en anden skål æg, blødt smør, citronsaft og sukker. Bland den ‘våde’ masse i melblandingen og tilsæt dernæst olien. Dejen skal føles som en klassisk ‘sandkage’-dej. Vend til sidst citronskallen i og bag kagen i en smurt form (enten en springform eller en rugbrødsform) midt i ovnen i 30 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind ned i midten af kagen, der kommer ‘tør’ op igen. Når kagen er afkølet drysses den med flormelis som min, eller glaseres med glasur af flormelis og citronsaft.

Velbekommen en kage med masser af smag helt uden gluten.   

5 Replies to “Glutenfri citronmåne kage”

Skriv et svar