Glutenfri müsli på min morgenmad

Jeg elsker at få glutenfri müsli på min smoothiebowl om morgenen, og min favorit er denne glutenfrie müsli. Opskriften giver en stor portion, som holder i flere uger. Müslien er uden raffineret sukker, og kun sødet med modne bananer. Den er fyldt med frø og kerner, fiberrige glutenfrie havregryn og alt sammen ristet sprødt i oven.

Glutenfri müsli

Opskriften på glutenfri müsli

Det skal du bruge:

200 g glutenfrie havregryn – jeg bruger enten Sempers eller dem fra Netto

100 g hakkede mandler

50 g hørfrø

50 g solsikkekerner

50 g sesamfrø

50 g græskarkerner

50 g kokosmel

1 tsk vaniljepulver – ikke vaniljesukker!

2 spsk smeltet kokosolie

2 bananer – moset

Det hele blandes godt sammen og spredes ud på en bageplade med bagepapir, og ristes i oven på 180 grader i ca. 30 min. Husk at vende den flere gange, hold øje med den og giv den gerne mere end de 30 min, den skal være fin gylden 🙂

Når den glutenfrie musli er kølet af, hæles den på et patent glas som lukker tæt og kan bruges igen og igen 🙂

Glutenfri Müsli

Müslien er god til både topping på smoothie, yoghurt eller på dine havregryn med mælk på. Jeg har også brugt det som lagene i en gammeldags æblekage, det er et sundere og glutenfrit alternativ til æblekagerasp eller makroner. I stedet for at toppe med flødeskum, bruger jeg den piskbare soyacusin.

Opskriften er første gang udgivet her.

One Reply to “Glutenfri müsli på min morgenmad”

Skriv et svar