Glutenfri Pizza – så god at man bager den igen og igen

Glutenfri pizza

Det er ikke nogen hemmelighed, at pizza er en af mine store savn på listen over no-go glutenholdige fødevarer. Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter, færdigbagte bunde der blot skulle have fyld og i ovnen i 10 minutter. Men det er bare ikke det samme som en hjemmebagt, og tydeligvis heller ikke som dem fra Gorm’s. Når de bliver omtalt på Instagram, bliver jeg virkelig misundelig, men det er jo et totalt no-go. Men hvis nu at han beslutter sig for at lave en glutenfri pizza, så vil jeg med gælde prøve den. Men indtil den tid, har jeg fundet og tilpasset den bedste hjemmelavet glutenfri pizza opskrift. Den vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer 🙂

Glutenfri pizza opskrift

Dejen giver 4 mellem pizzaer.

5 dl lunkent vand

10 g gær

2 spsk Husk

2 tsk havsalt

150 g boghvedemel

100 g majsstivelse

150 g majsmel

½ dl ekstra jomfruolivenolie

glutenfri pizza

Glutenfri pizza, sådan gør du

Jeg bruger min røremaskine til den her, det er en hel del nemmere og dejen bliver blød og smidig. Rør vand, gær og HUSK til en geleagtig masse, det tager ca. 5 minutter, så er masse geleret. Derefter tilsættes mel, salt og olie. Det hele røres godt sammen i ca. minutter. jeg kan godt lide at dejen ikke er for fast, men prøv dig frem. Lad dejen hæve i et par timer.

Tænd ovnen på 250 grader og læg en pizzasten i ovnen. Del dejen i 4 lige store stykker, hvis den er meget blød kan dejen smøres ud med en dejskraber på et stykke bagepapir, ellers rul den ud på bagepapiret. Hvis du ønsker en mere crispy bund, kan den forbages et par minutter inden du putter fyldet på. Bag bunden på bagepapiret, så er den nemmere at få ind og ud af ovnen.

Nu kommer vi til fyldet – jeg går ret traditionelt frem, et tyndt lag tomatsovs (jeg kan anbefale coop’s pizza topping). Det topper jeg med skinkestrimler, papirs-tynde skiver løg og revet fåreparmesanost eller gedegouda på toppen. Jeg har det sjovt nok helt fint med fåre- og gedeost. Pizzaen bages ved 250 grader varmluft til den er gyldnen, det tager et sted imellem 7-15 minutter. Og vupti så er der dejlig varm glutenfri pizza.

Velbekomme 🙂

2 Replies to “Glutenfri Pizza – så god at man bager den igen og igen”

Skriv et svar