Glutenfri sommerkage med massere af friske bær

I sidste weekend var vi inviteret på kage hos mine svigerforældre. Min svigermor går meget op i, at finde opskrifter på hjemmebag hvor jeg kan spise med. Det sætter jeg meget stor pris på, og nogle gange finder hun en opskrift der er så god at den bare må deles 🙂 Så her kommer en opskrift på glutenfri sommerkage med masser af friske bær. Jeg luftede allerede for en uge siden i min story på Instagram, at dette indlæg ville komme.

Sommerkage med friske bær

Opskrift på glutenfri sommerkage med friske bær

Til mandelbunden skal du bruge:

200 g rørsukker

3 æg – gerne i størrelsen M-L

200 g mandler

Lidt fedtstof til springformen.

Sommerkage med friske bær

Det gør du:

Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Mal mandlerne til en grov mel eller hak dem fint, og vend melet forsigtigt i æggesnapsen. Tag en springform i str. 24 cm, åben den og sæt et stykke bagepapir over bunden og luk formen igen. Siderne af formen smøres med fedtstof, eventuelt smør eller kokosolie. Fyld dejen i formen og bag bunde på 175 grader i ca. 30-35 minutter, eller til den er lysebrun.

Lad kagen køle helt af i formen på en rist.

Pisk den skum du ønsker, her er der brugt laktosefri flødeskum, med alpro piskbar cusine vil også passe perfekt. Fordel skummen på toppen og pynt med forskellige friske bær efter din smag. Her er brugt jordbær, hindbær, brombær og skovjordbær.

Velbekomme og rigtig god sommer ☀️

Vi spiste den med flere friske bær, og børnene slog sig løs i kiks med chokolade på – så var der mere kage til mig 😊

3 Replies to “Glutenfri sommerkage med massere af friske bær”

Skriv et svar