Glutenfri spaghetti og med min ynglings topping

Reklame

Jeg har altid spist meget pasta, og rigtig meget ost. Så da dagen kom, hvor det blev tydeligt, at det var lige præcist de fødevare der var med til at gøre mig syg. Måtte jeg også vinke farvel til mine livretter, blandt andet alle de lækre pastaretter med parmesanost. Både min mand og jeg har hele tiden været på udkig efter erstatnings fødevare, vi fandt den bedste glutenfrie spaghetti i Sverige. Det er den samme spaghetti, som vi tager med hjem hver gang vi har været en tur over Øresund, sammen med alle mine andre yngling produkter 🙂

Glutenfrie indkøb i Sverige
Glutenfri spagetti

Glutenfri spaghetti carbonára

For ca. 1 år siden gik min mand i køkkenet med beskeden om, at aftensmaden stod han for, og at jeg bare lige skulle finde min spaghetti frem. Kort tid efter var det ovenstående billede der mødte mig. Det var det lækreste måltid længe, og jeg følte mig helt normal. Normal på den måde, jeg kunne spise almindeligt måltid med min familie. Den eneste forskel er blot, at vi har hver vores spaghetti. Jeg min svenske glutenfrie udgave og de 3 andre spiser den italienske fra vores lokale SuperBrugsen. Opskriften på denne gode carbonára topping skal I selvfølgelig ikke snydes for 🙂

Camilla Cecilie’s carbonára

1 løg

2 fed hvidløg

2 æg

2,5 dl laktosefrifløde

250 g god bacon

50 g Friskrevet fårparmesan er min favorit da den indeholder meget lidt “ko” og derfor fungere det helt fint med min mave 🙂

En sjat rosevin – resten kan man jo så drikke til middagen, eller måske en rød primitivo vin.

Salt og peber

Start med at sætte vand over til din pasta, imens det varmer op til kogepunktet, steges baconen sammen med løget. Mens det steger blandes fløde, æg, parmesan, salt og peber sammen i en skål. Bacon og løg koges ind med en sjat rosevin eller hvidvin. Når vinen næsten er fordampet, slukkes der for varmen og skålens indhold tilsættes. Vend forsigtig saucen imens den tykner lidt i den lune pande.

Husk at koge spaghettigen når vandet koger 😉 Min spaghetti er altid den fra ICA købt i ICA i sverige.

Anret og spis – rester kan gemmes og spise på nykogt pasta eller spaghetti dagen efter. Husk at ingen madrester skal ende i skraldespanden, spis op det skylder vi planeten og vores børn #noplanetB

/Indlægget er skrevet i samarbejdet med vinmedmere.dk/

3 Replies to “Glutenfri spaghetti og med min ynglings topping”

  1. Camilla kunne du ikke være sød at dele et billede af eller navnet på din svenske yndlingspasta?? Du kan da ikke skrive at den er så skøn og så ikke dele hvad det er for en 😂 tak for opskrift!

    1. Hej Mette jo selvfølgelig – jeg ved ikke lige hvor jeg havde mine tanker 😀 Jeg har opdateret indlægget nu, og min ynglings spaghetti er fra ICA.

Skriv et svar