Processed with VSCO with t1 preset

Processed with VSCO with t1 preset

sponseret

I går havde vi gæster til vafler, efter manden min har fået verdens lækreste vaffeljern, ønsker jeg at spise vafler hele tiden. Som barn var jeg også mere til vafler, end til pandekager – begge dele skulle selvfølgelig toppes med is! I dag topper jeg stadig med is, men også med frugt, chokolade og soya-flødeskum 🙂 Husets vaffeljern er til belgiske vafler, en type vaffel jeg aldrig havde fået før – derfor vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente. Hjemme hos min mormor og morfar fik vi altid den traditionelle hjerte vaffel, en klassiker som ikke helt kan sammenlignes med den her tykke og luftige fætter.

Når vi har gæster til mad ellers dessert, hvor man skal bruge kniv og gaffel, sidder vi i køkkenet – vores møbler i stuen egner sig ikke til andet en kage og mad der kan spises med fingrene. Desværre er vores køkken ikke så stort, for jeg ville elske at invitere fødselsdagsgæster til vafler om 14 dage – min mand syntes helt sikkert ikke det er en god ide, for så får han travlt i vaffel-bageriet.

Vi burde købe os et nyt spisebord, men vi er begge ret vilde med de store plankeborde, men de købes i et fast længde – vores køkken indbyder mere til et køkken med pladebord. Måske vi skulle besøge et møbel lagersalg, der kan man få billige møbler som ikke ruinere end, og som godt kan skiftes ud om et år eller 2, hvis nu drømme-huset dukker op. Et godt bud på et online møbel lagersalg er eBuy24.dk, overvejer faktisk at købe nogle af deres spisestuestole – vi trænger virkelig til nogle nye!

Nå tilbage til det indlægget skulle handle om, en glutenfri vaffel opskrift.

Jeg brugte:

3 æg

4,3 dl soyamælk eller laktosefri mælk

75 g smeltet smør

Kornene fra 1 vaniljestang

150 g majsmel

150 g boghvedemel

3 tsk bagepulver

Det gjorde jeg:

Sæt smørret over i en gryde på lavt blus, til det er smeltet. Del æggene, pisk æggehviderne stive, æggeblommerne piskes med mælk, smør og vanilje. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, når det er blandet piskes det i den våde masse. Til sidst vendes de piskede hvider i, dette gør dejen luftig og perfekt til belgiske vafler.

Vaflerene bages efter påskriften i dit vaffeljern. Hvis du har et almindeligt hjertevaffeljern, skal din fremgangsmåde være lidt anderledes: Smelt smørret i en gryde på lavt blus, pisk æggene sammen med mælk, smør og vanilje. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, når det er blandet piskes det i den våde masse. Nu er dejen klar til hjertevafler.

I stedet for vanilje kan du bruge 1 tsk kanel, det giver en god julestemning og passer så fint til vaniljeis og revet æbler.