Æblesæsonen kom sent i år, men derfor skal I da ikke snydes for en opskrift på lækre æblemuffins. Jeg bagte dem i fredags, og jeg må indrømme at jeg ret hurtigt fik spist halvdelen – selvfølgelig med hjælp fra Guldklumpen :-)Jeg har spist dem efter morgenmad, til eftermiddags te og til aften snack. Der bliver 8 store muffins

Det skal du bruge:

  • 100 g smeltet smør – eller plantemargarine alt efter hvad din mave bedst kan lide.
  • 1,5 dl rørsukker – jeg brugte kun 1 dl honning i stedet
  • 2 æg
  • 1,5 dl soyayoghurt eller skyr
  • 2,5 dl revet æble  – jeg rev det groft
  • 2 dl havremel
  • 1 dl boghvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 tsk kardemomme – nøjes eventuelt kun med 2 tsk, hvis du ikke er helt tosset med kardemomme

Det skal du gøre:

Tænd ovnen på 225 grader. Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene og pisk godt. Rør soyayoghurten og det revne æble i. Bland melet med bagepulver og kardemomme.

Fordel dejen i muffinsformene, de skal ca. 2/3 fyldte. Bag dem i ca. 15-18 minutter indtil de er gyldne.

Velbekomme 🙂

Næste gang jeg skal bage dem, vil jeg prøve at til sætte kanel og dadler.