Glutenfrie banan-pandekage-hapsere

Pandekager

I søndags bagte jeg pandekager til morgenmad, det faldt som altid i god jord hos Guldklumpen, jeg syntes kun at det blev endnu mere hyggeligt med Formel1 på iPaden under bagningen. De her pandekager er en slags tøm-køleskabet-ret, da jeg brugte en rest quinoa, modne bananer og æggehvider fra da vi havde lavet bearnaise sovs fredag. Jeg er ret stor fan af, at alle rester bliver brugt, madspild er slet ikke mig!

For at få pandekagerne nogenlunde ens bruger jeg en blinispande, jeg syntes at de får en god og appetitlig størrelse, de mætter ret godt så det er rart at kunne spise små men flere. Jeg er derfor glad for at have det rigtige udstyr til rådighed, generelt går jeg aldrig ned på bageudstyr eller porcelæn 😉

Til pandekagerne brugte jeg:

2 dl kogt quinoa, ris kan også bruges

2 modne bananer

2 spsk kokosolie

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1 dl fuldkorns rismel

2 dl majsmel

3 æg – (jeg brugte 3 hvider og 1 æg)

1 stk bagepulver

Det gør du:

Mos de 2 bananer og pisk dem sammen med smeltet kokosolie og æggene, derefter tilsættes resten og massen blandes godt. Dejen er tyk og kan derfor ikke flyde ud på panden.

De bages på blinispande i kokosolie, jeg tager en lille skefuld dej til hvert hul, og hjælper dejen ud til kanten.

Pandekagerne kan gemmes i køleskabet og varmes på brødristeren som eftermiddags snack.

I søndags toppede jeg pandekagerne med hjemmekogt æblemos uden sukker, men de kan toppes med meget andet fx. marmelade, friske bær, peanutbutter, smør, æbleskiver eller hvad du nu har lyst til 🙂

Tip: I stedet for rismel og majsmel kan du også bruge 3 dl boghvedemel.

Indlægget er sponsoreret  – men opskriften er min egen 

3 kommentarer til “Glutenfrie banan-pandekage-hapsere”

Skriv et svar