Bananmuffins

Vi spiser mange bananer herhjemme, men nogle gange sker det at der er en eller to der bliver lidt brune i skralden. Ja jeg er en af de mennesker, som helst spiser min banan knald gul, hellere lidt grønlig end brun. Men når de ender i den brune ende, bager vi med dem – eller smider dem i fryseren til bananis. En af de opskrifter jeg er ret glad for, er den her lille opskrift på 6 skønne banan muffins. Det er en lille potion, en potion der så også bliver spist imens de er friske. Jeg er af den type, der hellere vil bage hver dag, og så bare mindre kager som bliver spist friske. En anden bonus er, at jeg ofte har ingredienser nok til en lille kage i skabet 😉

Tilbage til det indlægget drejer sig om!

Til 6 glutenfrie bananmuffins skal du bruge

1 æg
50 g sukker
50 g boghvedemel
1/2 tsk bagepulver
40 g smør, smeltet og afkølet
1 moden banan

Chokoladetopping:
35 g god mørk chokolade
5 g smør

Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i stille og roligt, for at beholde luften i dejen. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt undervejs. Mos bananen godt og vend bananmosen i dejen. Hæld dejen de ønskede forme.

De fine bananmuffins bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl af.

Toppingen smeltes og røres godt sammen, når kagerne er kølet af, pyntes de med chokolade og eventuelt ristede nødder eller andet lækkert. Krummel er også godt 😉

Andre bud på opskrifter til modne bananer:

Banan pandekage hapsere

Choko-Banan-Shake

Den julede shake

Glutenfri müsli uden sukker

Hvad bruger I jeres modne bananer til?