Glutenfrie fastelavnsboller med creme og hindbærskum

Jeg elsker fastelavnsboller, og ikke mindst den komsammen med familien der høre til fastelavnsfesten. Jeg har allerede spist en hel portion glutenfrie fastelavnsboller igennem de sidste 14 dage. Men hvis mam ikke skulle spise fastelavnsboller nu, hvornår skulle man så?

Glutenfrie fastelavnsboller

Opskrift på glutenfrie fastelavnsboller med creme og hindbærskum

Opskrifter er på 10-12 fastelavnsboller, dejen er nem at arbejde med – hvilket glutenfrie gærdeje sjældent er. Den her opskrift er med creme, men jeg er ret sikker på at den her remonce også kan bruges.

Det første du skal er, at koge din kagecreme – du skal bruge:

2 æg
4 spsk rørsukker
1 tsk vanilje
1 spk. majsstivelse
2,5 dl mandeldrik
Pisk det hele sammen i en gryde, cremen røres sammen imens den småkoger og til sidst jævner. Cremen stilles til afkøling. Pisk lidt i den ind i mellem, så den ikke trækker skind.

Nu er du klar til bollerne, og til dem skal du bruge:

2,5 dl soyadrik eller mandeldrik
20 g gær
25 g loppefrøskaller
150 g blødt smør
2 æg
2 spsk rørsukker 2 spsk vanilje
100 g majsstivelse
75 g rismel 75 g boghvedemel
1 sammenpisket æg til pensling – kan undlades.

Smuldre gæret i en skål, og drys sukkeret ud over. Lad det stå 5 minutter, herefter rører du det sammen. Gæren er nu smeltet og klar til at blandes med en lunken soyadrik. Loppefrøskallerne blandes i, massen vendes rundt i ca. 10 sekunder. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.

Drys bordet og kagerulle godt med rismel og rul dejen ud i en firkant, der skæres i 12 firkanter. Læg en spsk creme på hver firkant og luk enderne sammen og tryk til. Gem ca. 1 dl. til din hindbærskum.

Bollerne sættes på en bageplade med bunden nedad og pensel dem eventuelt med æg. Lad bollerne efterhæve ca. 15 minutter, så de bliver gode luftige.

Bag bollerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er fint lysebrune.

Glutenfrie fastelavsboller

De  kan spises som de er nu, men hvis de skal være ekstra festlige, pyntes de med glasur og fyldes med hindbærskum, når de er kølet helt af.

Hindbærskum

Hvis de alle skal fyldes med hindbærskum, så skal du bruge nedenstående. Men de kan også fyldes efter behov 😉

4 dl piskbar soyafløde
1 tsk vanilje
1 spsk flormelis
1 dl af din hjemmekogte kagecreme. 4 spsk hindbærsyltetøj – jeg bruger en hjemmekogt med chiafrø.

Pisk fløden til skum sammen med vanille og flormelis, vend creme og syltetøj i skummen, blandingen fyldes i sprøjtepose, og er nu klar til at komme i de glutenfriefastelavnsboller.

Velbekomme og god fastelavn <3

Glutenfrie fastelavsboller

2 Replies to “Glutenfrie fastelavnsboller med creme og hindbærskum”

Skriv et svar