Glutenfrie gulerodskager – vi kan også bare kalde dem muffins

Glutenfrie gulerodskager

Gulerodskager – jeg har i længere tid haft lyst til gulerodkage, men igen skulle jeg lige finde en god opskrift. Jeg har derfor prøver mig lidt frem, prøvet meget gulerod både fint revet og groft revet, men også hvilken melblanding jeg syntes virkede bedst.

Glutenfri gulerodskage

Opskrift på glutenfrie gulerodskager

Det skal du bruge til dine glutenfrie gulerodskager:

130 g smør

2 dl soyadrik

2 æg

180 g sukker

100 g majsmel

150 g boghvedemel

2 tsk bagepulver

2 store gulerødder (ca. 100 g)

1/4 tsk stødt nellike

1/4 tsk kardemomme

1 tsk kanel

1 tsk ingefær

Det gjorde jeg:

Jeg smeltede smørret imens jeg blandede æg, mælk og sukker. Derefter skrællede og rev jeg gulerødderne. Melet, bagepulver, krydderier og de revne gulerødder blandes i en skål. Til sidst blandede jeg det hele sammen, og fyldte muffinsformene med det samme. De små glutenfrie gulerodskager skal have ca. 10-15 minutter ved 200 grader i ovnen.

Jeg spiste dem afkølet med en god kaffe til, desværre faldt de også i både Guldklumpen og Prinsessens smag, så de var meget hurtigt væk. Nu går jeg så og leger lidt med tanken om at gå sukkerfri i 2018, bare et par uger til at starte med. Så jeg går lidt og brygger på en sukkerfri udgave. Heldigvis har jeg allerede flere sukkerfri kageopskrifter på laget, som jeg vil dele med jer på bloggen i det nye år. Tænk at 2017 allerede er ved at være gået.

I kan finde flere glutenfrie kageopskrifter her på bloggen fx.

Bananmuffins

Kanelmuffins

Julemuffins

Æblemuffins

Skriv et svar