Glutenfrie håndværkere – koldt hævet og på surdej

Når man ikke tåler gluten, er det meget sjælendt, at man får glutenfrie håndværkere til morgenmad. Specielt fordi håndværkere er noget som jeg i hvert fald tænker på, kommer fra den lokale bager. I lørdags var jeg den søde kone, som kørte efter håndværkere til min mand. Jeg blev en smule misundelig, men heller ikke mere end, at jeg bare bagte min egen søndag morgen. Det bliver desværre sjælendt det samme, men sådan er det jo med alt hjemmebag. Bagerens brød har bare en helt særlig krumme.

Glutenfrie Håndværkere

Luftige håndværkere

Alt for meget glutenfrit hjemmebag er tungt og uden bid som gluten holdigt brød. De her glutenfrie håndværkere smager af håndværkere, men med charmen fra hjemmebag. Jeg har slet ikke noget i mod, at bage selv, og slet ikke ikke i disse tider, hvor jeg for alvor har tiden. Jeg bager i hvert fald minimum hver anden dag, og hver dag får jeg nye ideer. Men først skal I da også få muligheden for at bage lækre glutenfrie håndværkere med surdej.

Opskriften på glutenfrie håndværkere

½ dl surdej

650 g vand

8 g gær

10 g salt

10 g sukker

20 g fine loppefrøskaller – jeg bruger den her.

100 g rismel

100 g boghvedemel

200 g majsmel

Birkes

Du skal bruge et piskeris, en skål, en boks beklædte med film – lige som den her, og så er det bare at komme i gang. Bland surdej, vand, gær, salt og sukker i en skål. Derefter piskes loppefrøskallerne i væsken, pisk i ca. 10 sekunder. Herefter tilsættes mel blandingen, når dejen er ensartet, hældes den i den film beklædte plastboks. Glat toppen med vand og en dejspartel, til sidst drysses overfladen med birkes. Sæt låget på boksen og sæt den på køl i minimum 8 timer. Kør fx dejen klar om aften, så du kan have frisk bagte håndværkere næste morgen.

Glutenfrie surdej

Glutenfrie Håndværkere

Næste morgen lægger du din bagesten i ovnen, tænder ovnen på max varme og tager dejen ud af køleskabet. Tag dejen op af boksen ved hjælp af filmen, skær den kvadratiske dej i 9 lige store stykker. Sæt dem på bagepapir og bag dem ved 230 grader i ca. 20 minutter til de flotte gyldne.

Lad dem køle helt af, inden du lægger dem i pose.

Glutenfri Håndværker

Skriv et svar