Der er så mange lækre kager i denne skønne juletid, det meste skyldes selvfølgelig krydderierne, men jeg syntes ny også at vi generelt spiser flere kager. Jeg er vild med honninghjerter, men jeg har stadig ikke fundet den rigtige glutenfrie variant, derfor er jeg begyndt at kigge efter alternativer. 

Den her julemuffins har en skøn smag, og med lidt god fantasi smager den lidt af honningkager. Opskriften giver 6 muffins – jeg er træt af alle de opskrifter, der giver 10-15 muffins hvem spiser så mange??

Det skal du bruge:

– 75 g honning 

– 60 g sukker 

– 75 g smør

– 1 æg

– 1/2 dl soyafløde 

– 125 g boghvedemel

– 1/2 tsk stødt ingefær

– 1/2 tsk kanel

– 1 tsk bagepulver

– 35 g 70% hakket mørk chokolade

Det skal du gøre:

Pisk honning, sukker og smør til en cremet masse. Pisk et æg i massen. Herefter fløden og resten af ingredienserne, rør dejen sammen. 

Kom dejen i 6 muffinsforme og bag dem ved 175 grader i 25-30 minutter. Lad kagerne køle helt af, inden servering drysses de med flormelis. 

Jeg nød min muffins med kaffe med skummet soyamælk og kanel på toppen – mums!