Glutenfrie kammerjunker til den danske koldskål

Glutenfrie kammerjunker

Jeg er vild med koldskål, og jeg får det desværre alt for sjælendt. Det skyldes mest af alt, at jeg ikke tåler laktose, og faktisk kun mælkeprodukter i mindre mængder. Men i sidste weekend mødte jeg denne laktosefrie koldskål i min lokale brugs, den måtte jeg have med hjem og smage. Når det er ægte koldskål på køl, skal der også kammerjunker til, så jeg bagte nogle. Og den opskrift vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer. For jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der sukker efter glutenfrie kammerjunker 🙂

Opskrift på glutenfrie kammerjunker

Det skal du bruge til ca. 30 Glutenfrie kammerjunker:

30 g majsmel

30 g majsstivelse

65 g boghvedemel

30 g kokosolie

1 tsk vaniljepulver

½ tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 spsk citronsaft

2,5 spsk sirup

Det skal du gøre:

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter de våde og ælt det godt sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Imens tændes ovnen på 175 graders varmluft, og en bageplade beklædes med bagepapir. Efter 10 minutter trilles der små kugler, som til sidst trykkes flade og lægges på bagepapiret. Når alle kammerjunker er formet og på bagepapiret, bages de gyldne i ovnen i 10-15 minutter.

De glutenfrie jammerjunker puttes i en lufttæt krukke eller dåse, når det er kølet helt af. Så kan de holde sig sprøde og lækre i længere tid. Jeg opbevarrede mine i min nye krukke fra Royal Copenhagen. Det er faktisk min mors dags gave fra børnene og min mand <3 De ved bare lige hvad jeg går og mangler.

Glutenfrie kammerjunker

Skriv et svar