Glutenfrie morgenboller

Processed with VSCO with t1 preset

Jeg har efterhånden prøvet en hel del opskrifter på glutenfrie boller, mange tager en krig at lave, men de her er forholdsvis hurtige. De skal have lang tid i ovnen, men så har jeg tid til at dække bord, skære frugt, give prinsessen havregrød og hygge lidt. Når de glutenfrie morgenboller er kommet i ovnen, passer de jo sig selv, og 50 minutter går altså hurtigere end man regner med 😉

De her boller er klassiker hjemme hos mig, jeg har igennem de sidste måneder pusset opskriften lidt af. Så nu er den klar til bloggen.

Det skal du bruge til de glutenfrie morgenboller:

4 dl lunken vand

25 g gær

2 spsk sukker

1 tsk salt

4 spsk Husk – den gule er rigtig god her 🙂 men den grønne kan sagtens bruges.

50 g majsmel

50 g boghvedemel

150 g havremel

1 spsk kokosolie

Det skal du gøre:

Gæren udrøres i det lunkne vand, sukker, salt og kokosolie røres i. Tilsæt HUSK og rør godt, gerne med en elpisker med dejkroge, tilsæt melet og rør godt med elpiskeren. Når massen en ensformig og smidig stilles den til at hvile i 10 minutter. I mens dejen hviler tændes ovnen på 180 grader, og en bageplade med bagepapir gøres klar.

Bollerne formes og sættes på bagepladen, lad dem hæve i ca. 10 minutter. Pensel dem med vand og drys eventuelt med birkis, sesam, havregryn eller hvad du nu har lyst til. Bollerne bages i 50 minutter. Det er virkelig lang tid, men de er helt sikkert værd at vente på. De her boller er ikke klæ, som rigtig mange glutenfrie boller kan blive.

Tip: Jeg tilsætter nogle gange hørfrø og solsikkekerner til dejen, så de bliver lidt grovere. Hvis du ikke har de melsorter jeg bruger, kan du også bruge hirse eller ris – det smager bare mere igennem syntes jeg. Men det er jo smag og behag 🙂

Prøv dem med lemon curd