Glutenfrie romkugler – med sorte bønner og lyserød kokos

Min søn Guldklumpen elsker romkugler, og når vi er ved bageren vil han hellere have sådan en, end en hvilken som helst kage. Flere steder på nettet kan man se familier der selv kaster sig ud i hjemmelavede romkugler, så det syntes Guldklumpen også at vi skulle. Hos bageren bliver romkugler lavet af daggammelt winerbrød, tilsat Rom essens og kakaopulver. Nu spiser jeg ikke winerbrød – mest fordi jeg ikke har knækket koden til glutenfrit winerbrød endnu. Derfor gik jeg på jagt efter en opskrift på alternative romkugler. Mit første forsøg på glutenfrie romkugler, blev de her flotte lyserøde banditter med en kerne af sorte bønner.

Glutenfrie romkugler

Glutenfrie romkugler i lyserød kokos

De her glutenfri romkugler er lavet af kun 6 forskellige ingredienser, det skal altsammen blendes godt på en foodprocessor og trilles i den ønskede drys. Nu har jeg ikke en foodprocessor, så jeg udfordrede vores stavblender til en kamp der ikke var helt fair for den. Derfor blev min romkuglemasse ikke helt smooth som jeg havde håbet, det gjorde heldigvis ikke noget for selve helheden af rumkugle oplevelsen.

Det skal du bruge

240 g kogte sorte bønner – det passer med en drænet dåse. Jeg kogte selv mine, da jeg bruger bønner i mange retter og salater.

120 g juicy dadler, dem i de der papæsker der ofte står i frugt og grønt afdelingen. Husk at fjerne stenene inden du smider dem i foodprocessoren.

1-2 tsk rom essens – prøv dig frem, vi endte på 1,5 tsk.

1 dl glutenfrie havregryn

3 spsk hindbærmamelade

2 spsk kakaopulver

Til sidst skal der brugs krymmel efter eget ønsker, fx kokos eller tivolikrymmel.

Tilsæt alle ingredienser i foodprocessoren, stop når massen er ensartet og smooth. Tril nu romkuglerne i de ønskede størrelser, i din yngling krymmel og sæt dem på køl. De kan holde sig i ca. en uge, men så længe holdt de ikke herhjemme.

Sådan laver du lyserød kokos

Tag en lille plastboks eller et rent syltetøjsglas og tilsæt 2 spsk kokos og 2 dråbe rød frugtfarve. Sæt låget på og ryst kokos og frugtfarve godt sammen, tilsæt mere farve hvis du ønsker en mørkere farve kokos. Du kan lave kokossen i lige den farve du ønsker eller måske med smag. Guldklumpen rystede en gang kokoskrymmel med lakrids, som han trillede sine romkugler i. Det var et stort hit hos ham.

Lyserøde romkugler

Find flere glutenfrie opskrifter her

One Reply to “Glutenfrie romkugler – med sorte bønner og lyserød kokos”

Skriv et svar