Homemade lemon curd

Lemon curd

Lige nu står jeg og laver lemon curd, derfor tænkte jeg, at det her indlæg skulle udgives. Jeg bruger både min lemon curd på brød, sådan helt traditionelt og gerne med en kop the on the side. Men på yoghurt sammen müsli er den syrlige creme også helt perfekt. Jeg har også en ide om, at curden vil være et lækkert tvist på vaniljeis. Hvordan spiser I jeres lemon curd? Og har I gode ideer til andre smagsvarianter af curd?

Velbekomme og god søndag <3

Oprindeligt indlæg med opskrift på lemon curd

Jeg købte for ca. 3 uger siden et glas lemon curd i netto, det var kærlighed ved første bid! Men med så mange andre ting, blev jeg ikke begejstret over den lange ingrediensliste bag på glasset. Der var mange ingredienser jeg ikke anede hvad var, og lidt for mange slags aromaer og konserveringsmidler – sukker og salt er jo også konserveringsmidler, så hvorfor ikke bare nøjes med dem?! Derfor lavede jeg da bare min egen lemon curd, så ved jeg jo også hvad der er i 🙂

Min lemon curd indeholder kun 4 lækre ingredienser:

2 økologiske citroner, både saft og skal

100 g rørsukker

2 æg

65 g smør

Smelt smør, sukker, citronsaft og citronskal sammen i en lille gryde over svag varme og konstant omrøring. Når massen er ens og alle sukkerkorn oplyst, røres æggene i. Begge æg kommes i samtidig, pisk let i massen indtil den tykner. Det tager lidt tid, men husk ikke at skrue for meget op for blusset.

Når massen er tyknet hældes den på skoldet glas, som sættes i køleskabet. Nyd din hjemmelavet curd på brød eller på din yoghurt, tro mig det smager godt 😉

Velbekomme – jeg drømmer nu lidt om at finde på en sukkerfri udgave, har I nogle erfaringer høre jeg dem meget gerne.

IMG_3788

Processed with VSCO with t1 preset

5 Replies to “Homemade lemon curd”

Skriv et svar