International pandekagedag og det er slevfølgelig med glutenfrie pandekager!

Glutenfrie pandekager

En temadag der skal fejres hvert år, er selvfølgelig pandekagedag! Jeg troede at det var international vaffeldag der var i vinterferien, men det er altså til efteråret. Tirsdag i vinterferien var det international pandekagedag, så vi fik selvfølgelig pandekager den dag!

På mange sociale medier har der i årevis figureret super sunde alternativer til almindelige gammeldags pandekager. Jeg har da også selv givet et par opskrifter på fx bananpandekager og amerikanske pandekager med både banan og ris. Så tænkte jeg at jeg ville dele min ynglings opskrift på old school pandekager, der skal både være sukker og smør i. Min udgave er bare glutenfri og mælkefri 🙂

Til glutenfrie pandekager skal du bruge:

3 æg

65 g sukker

100 g boghvedemel

2,5 dl soyadrik

65 g smør

1 stk vaniljepulver eller en hel vaniljestang

Sådan gør du:

Pisk æg, sukker, mel, vaniljepulver sammen i en skål, imens smeltes smørret på panden ved svag varme. Når smørret er smeltet blandes det i dejen, som nu har en tyk konsistens. Soyadrikken piskes i til sidst, og dejen er nu klar til at blive bagt på panden.

Det er klart den bedste pandekageopskrift jeg har prøvet, og de glutenfrie pandekager bliver helt perfekte. Jeg har ellers prøvet mange forskellige pandekageopskrifter! Som barn fik vi pandekager med cremefraise, min mand præsenterede mig for en opskrift med øl, og min lillebror snakker stadig om Ibers pandekager med whiskey. Hvilken type pandekager bager du?

Fik I også pandekager i sidste uge?

Tip: Hvis du tåler både mælk og hvedemel, kan du sagtens bruge dette i stedet for.

Skriv et svar