Kokos-Koldskål og Mandel-Kammerjunker

IMG_7321

Det er jo sommer og dermed også årstid for massere af koldskål! Men for os der ikke spiser mælkeprodukter og glutenholdige kammerjunker, er det altså bare en øv periode. For det findes ikke noget bedre end koldskål 🙂

Jeg har været langt omkring for at finde inspiration til denne opskrift, og jeg har endda justeret til undervejs så den fremstår tæt på perfekt for mine smagsløg.

Det skal du bruge til koldskålen:

1 dåse kokosmælk

1,5 dl soyayoghurt

1 øko citron, både saft og skal (eventuelt mere hvis du som mig er vild med citron)

3 æg (jeg bruger også den ekstra blomme fra kammerjunkerne)

1 tsk vaniljepulver

Det skal du gøre:

Alle ingredienser hældes i din blender og den sættes i gang på fuld knald. Sæt koldskålen på køl imens du laver kammerjunkerne.

Det skal du bruge til kammerjunkerne:

125 g mandler, der blendes til mandelmel – du kan også købe færdig mandelmel

1 tsk kardemomme

50 g blødt smør – brug det du tåler

1 æggehvide

skal fra en 1/2 citron

Det skal du gøre:

Tænd ovnen på 160 grader og gør en plade med bagepapir klar. Alle ingredienser blandes sammen, jeg bruger en dejskraber, når dejen er en ens masse, trilles kugler på størrelse med hasselnødder. Stil kuglerne på bagepapiret med passende afstand, giv kuglen et tryk med fingrene, så de bliver flade.

Kammerjunkerne bages i ovnen i ca. 15 minutter – eller til de er lysebrune. Lad dem køle af inden de spises 😉

Velbekomme og god sommer 🙂

5 Replies to “Kokos-Koldskål og Mandel-Kammerjunker”

Skriv et svar