Lækre glutenfrie opskrifter med æbler

Opskrifter med æbler

Jeg kan godt lide ideen om at spise efter årstiderne, det giver god mening både for naturen og budgettet. Derfor vil jeg dele nogle af mine ynglings opskrifter med æbler, de er selvfølgelig glutenfrie 🙂

Opskrift på glutenfrie kanel muffins med æbler

Til 6 muffins brugte jeg:

80 g sukker

100 g boghvedemel

2 tsk kanel

35 g smeltet smør

1 tsk bagepulver

2,5 dl soyamælk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, smelt smørret og lad det køle imens du blander dejen. Sukker, mel, kanel, bagepulver blandes i en skål. Soyadrikken piskes i, du kan også bruge almindelig mælk, hvis du tåler dette. Til sidst blandes smørret i, og dejen fyldes i muffinsforme. Jeg har en silikoneform med plads til 6 muffins, den bruger jeg, men almindelige papirsforme kan også bruges. Hvis du ligesom jeg har gjort her, ønsker æbler på toppen tilføjer du det, ellers bages de i 12-15 minutter.

Når kagerne er kølet, nydes de præcis som du ønsker dem. De er gode til både kaffe og the, kan pakkes i madkurven til skovtur, eller kan spises med klør-fem i haven.

Hvis du ønsker en skærekage, kan du duble ingredienserne, og hælde dejen i en smurt springform. Vi har mange gange bagt den som ekstra kage til fødselsdage, eller til uventede gæster – I ved dem der ringer og spørger om man giver kaffe om 30 min. Kagen er hurtig at lave, så den kan være i ovnen, imens man lige løber over med støvsugeren.

Opskrifter med æbler

En anden efterårs klassisker er en glutenfri crumble med bund æbler – se opskriften her.

Æblekage

Den mere klassiske danske gammeldags æblekage med et lille tvist – se opskriften her.

Jeg håber I får en skøn weekend, vi skrives ved i morgen, hvor jeg har et par musiknumre der gør mig glad for tiden.

Husk at I hellere end gerne må stille spørgsmål eller efterspørge glutenfrie opskrifter, det vil kun glæde mig 🙂

2 Replies to “Lækre glutenfrie opskrifter med æbler”

Skriv et svar