80’ernes ukronede dessert og min evige last! Jeg ELSKER citronfromage, som I jeg kunne spise en portion hver dag, og jeg tvivler på at eg ville blive træt af den. Jer er dog en rigtig citron elsker, så jeg tilføjer altid mere end der fremgår af opskriften – men jeg laver også altid min fromage ud fra samme grundopskrift som min mor brugte   i 80’erne, den fungere hver gang.

Det har altid været mig lidt af en gåde, når folk fortæller at deres fromage mislykkes pga husblasen stivner for hurtigt, æggene ikke gør som de burde. Min sidder i skabet hver gang, og jeg laver den ofte imens jeg laver aftensmad, så jeg er ikke over den konstant – så jeg vil sige at den er lige til for alle.

Du skal bruge:

3 æg

1 dl sukker

1/2 dl citronsaft – jeg bruger mere.

1 tsk citronskal – jeg bruger skalen fra en hel citron.

2,5 dl laktosefri fløde – jeg har også brugt soyaflødeskum.

4 blade husblas

Det gør du:

Læg husblasen i blød i vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Riv citronskal og pres citronen. Tag husblasen op af vandet og smelt dem i vandbad, når massen er smeltet blandes den med citronsaft og skal. Herefter piskes det sammen med æggemassen.

Fløden piskes til skum og vendes i æggemassen, herefter hældes desserten på portionsglas eller i en stor skål. Efter ca. 2 timer på køl er desserten klar til at blive spist 🙂

Velbekomme!