80’ernes ukronede dessert og min evige last! Jeg ELSKER citronfromage, som I jeg kunne spise en portion hver dag, og jeg tvivler på at jeg ville blive træt af den. Jeg er dog en rigtig citron elsker, så jeg tilføjer altid mere end der fremgår af opskriften – men jeg laver også altid min fromage ud fra samme grundopskrift som min mor brugte i 80’erne, den fungere hver gang.

Det har altid været mig lidt af en gåde, når folk fortæller at deres fromage mislykkes pga husblasen stivner for hurtigt, æggene ikke gør som de burde. Min sidder i skabet hver gang, og jeg laver den ofte imens jeg laver aftensmad, så jeg er ikke over den konstant – så jeg vil sige at den er lige til for alle. Du kan selvfølgelig bruge almindelig fløde hvis du tåler det, men jeg har også fine erfaringer med at bruge soyaflødeskum. På den måde kan du slippe helt for mælken.

Opskrift på laktosefri citronfromage

Du skal bruge:

3 æg

1 dl sukker

1/2 dl citronsaft – jeg bruger mere.

1 tsk citronskal – jeg bruger skalen fra en hel citron.

2,5 dl laktosefri fløde – jeg har også brugt soyaflødeskum.

4 blade husblas

Det gør du:

Læg husblasen i blød i vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Riv citronskal og pres citronen. Tag husblasen op af vandet og smelt dem i vandbad, når massen er smeltet blandes den med citronsaft og skal. Herefter piskes det sammen med æggemassen.

Fløden piskes til skum og vendes i æggemassen, herefter hældes desserten på portionsglas eller i en stor skål. Efter ca. 2 timer på køl er desserten klar til at blive spist 🙂

Velbekomme!

Er I til fromager? Min mand har et lidt anstrengt forhold til fromager, men det gør ikke noget – for så har jeg dem for mig selv 😉 Jeg tænker på at jeg skal forsøge med andre fromager.