Lemon Curd – jeg kunne spise det morgen-middag-aften

Jeg kan simpelthen ikke få nok, det smager såå vildt godt! Den bedste lemon curd er stadig den jeg selv laver, jeg har så heller ikke smagt så mange forskellige endnu. Hver gang jeg gerne vil smage en, skal jeg lige lurer om jeg overhovedet kan tåle den. Sådan er livet jo som allergiker, og hellere bruge lidt længere tid på at lave det selv – end at blive syg! Jeg tænker det er meget logisk, og I andre ville nok gøre det samme. Da jeg lavede det her glas lemon curd, brugte jeg omkring 30 minutter i køkkenet. Det der tager længst tid, er at vente på, at curden bliver kold – for den er bare såå lækker kølig.

Sådan et lille glas lemon curd passer sig så godt til et brunch bord, jeg vidste jo ikke hvor jeg skulle starte her! Heldigvis kunne mine skønne børn ikke holde fingrene fra min tallerken. Jeg skulle være hurtigt, hvis jeg skulle nå at få æg eller avokado. Jeg har altid min lemon curd, grape og soyayoghurt for mig selv. Måske prinsessen bliver lige som sin mor, hun er i hvert fald ret glad for syrlige smage lige nu. Guldklumpen har taget min passion for avokado og peanutbutter til sig, men han har virkelig en sød tand.

En hurtig måde at friske sin yoghurt op på, er ved at smide en klat lemon curd på toppen af sin yoghurt. Jeg fik ideen en dag, da jeg inden frugt havde til at toppe yoghurten med. Jeg tænkte at når appelsin og yoghurt kører godt sammen, så kunne lemon curd sikkert også godt passe ind. Og det passede så fint ind, det gode ved den hjemmelavede curd er, at den er som en slags blød syrlig creme (hvilket det nok også er).

Opskriften på lemon curd

Müslien kan I finde lige her og opskriften på lemon curd er selvfølgelig også på bloggen 🙂

Skriv et svar