Lørdagslytter – jagten på den skjulte skat på Grønland

Jagten på den skjulte skat

Jeg er blevet meget glad for podcast, dem kan man jo nærmest lytte til altid. Jeg er ret vild med, at hører rigtige historier og gerne med et tvist af dokumentar. Og så er det altså en bonus, hvis jeg kan lærer noget mere og gerne også noget nyt. Jeg har ikke været på Grønland, så det er vigtigt at lyden er beskrivende, og giver billeder af det de ser. Jeg syntes den her podcast gør det rigtig godt! Det skal dog lige siges, at første afsnit er meget begynder/vi prøver at lave podcast. Det skyldes at det er første gang journalisten laver en podcast, man kan heldigvis hører at han gør sig umage, og bliver bedre afsnit efter afsnit.

Jagten på den skjulte skat

Historien handler om jagten på en skjult skat på Grønland, en skat som den danske stat gemte under den koldekrig. En skat der skulle hjælpe med at genopbygge Danmark, hvis der skulle udbryde atomkrig. En tanke jeg syntes er mere aktuel nu, end den har været i mange år. Jeg syntes altså de store militær magter spiller lidt med musklerne for tiden! Skatten skulle med andre ord kunne kortlægge Danmark, fortælle hvad der var land og by – og hvilke områder staten ejede osv. Min første tanke var, at det jo gav fin mening, for efter en krig behøves vi ikke at kæmpe videre om hvem der ejer jorden. Men det er nu også vildt at tænke på, at der var så meget urolighed i verden efter 2. verdenskrig, at man forberedte sig på den næste krig.

I podcasten bliver man også introduceret lidt til den grønlaske kultur, og befolkningen i de små bygder. Journalisten snakker med flere indbyggere, og sjovt nok har alle hørt om skatten – den top-hemmelige mission. Men er der nogle der ved hvor den er, eller er den allerede blevet fundet den?

Den er helt sikkert et lyt værd – Jagten på den skjulte skat 🙂

Jagten på den skjulte skat

Andre podcast jeg har lyttet til:

Dobbelt mordet på Pater Bangsvej

Coffee and Kale

4 kommentarer til “Lørdagslytter – jagten på den skjulte skat på Grønland”

    1. Podcast er nemme at gå til, nemmere end en lydbog – da et afsnit ofte kun tager 20-30 minutter 🙂

Skriv et svar