Lørdagslytter – Den nye stil, dansk rap som den startede

reklame

Jeg kom til verden lige omkring dansk rap – det er da en meget sjov start på et indlæg… Derfor er jeg vokset op med rap, og i 90’erne hvor rappen for alvor tager fat, lyttede jeg nysgerrigt med. Jeg lyttede selvfølgelig til Østkyst Hustlers, Humleridderne, Den gale pose, lidt Hvid Sjokolade men allermest Malk de Koin – verdens bedste band hvis du skulle være i tvivl 😉 Så selvfølgelig lytter jeg til den nye stil.

Den nye stil

Men som så mange andre, har jeg ikke helt styr på, hvordan det hele startede. Jeg var derfor hurtig med på en lytter, da Pelle Peter Jensen fra P3 havde lavet første sæson af den nye stil. For hvor og hvornår startede det hele? Den første jeg rigtig kan huske er MC Einar, også den første der rigtig knækkede kode til at rappe på dansk. Historien om ham og hvor det hele startede kan du høre i første sæson.

Sæson 2 af den nye stil

I sæson 2 kommer Pelle Peter Jensen omkring nogle af de unikke karakterer i dansk rap. Vi bliver præsenteret for Karen Mukupa, Drengene fra Madness 4 Real der tog turen til LA for at producere. Men også for Cutfather og Soulchok blev det i USA at de rigtig slog igennem. Men igen lyt til den nye stil, så får du nogle sjove historier og ikke mindst historien om hvordan det hele begyndte.

Jeg glæder mig til at kunne præsentere den danske musikhistorie for mine børn. Det ville være fedt hvis man kunne købe en uro med musik, som det her fra den nye stil. Så kunne babyerne få musikken ind med modermælken 😉 Så var der også mulighed for at synge lidt med.

/Indlægget er skrevet i samarbejde med medudsigt.dk/

Skriv et svar