Lys til efteråret – uden at glemme miljøet

Reklame//Dagene bliver kortere og kortere, og med de regnfyldte skyer der driver ind over Danmark hver dag, har vi brug for lys. I går måtte vi tænde lyset over spisebordet, for at vi kunne se vores aftensmad. Normalt kan vi se på vores el-fobrug, at det er sommer. For om sommeren ser vi mindre tv, bruger mindre lys, laver mindre mad og vasker mindre tøj. For shorts og t-shirts fylder mindre i vaskemaskinen, vi bruger stadig 4 sæt tøj om dagen.

Brug mindre lys – brug den rigtige pære

Vi kan ikke undvære lys og el i vores hverdag, men vi alle hører dagligt at vi skal passe på miljøet, udlede mindre CO2 og tænke os om når vi bruger el. Derfor udskiftede vi alle vores pærer til sparerpære for flere år siden. Vi lærer vores børn, at man ikke leger med lyset. Vi lærer dem, at man lader lyset brænde i køkkenet istedet for at tænde og slukke det hvert 5. minut. De rigtige pærer kan være dyrer i indkøb, men på sigt spare man både penge og på el-forbruget. Hos ledking.dk kan man netop købe el-pærer der bruger mindre el, og dermed sparer på din husholdnings CO2 udslip.

Hvad gør I for at spare på el-forbruget?

Har I nogle gode ideer eller ting i gør, for at spare på det daglige energiforbrug? Og hvor meget mener I at man skal gøre, for at skære ned på CO2 udslippet??

Jeg tænker vi alle er enige om, at vi ikke har lyset tændt 24/7. Vi slukker for vandet imens vi børster tænder, vi lukker køleskabet hurtigst muligt når vi har taget mælken – eller hvad man nu lige skal have. Vi har altid vand på køl, for vores vand fra hanen er meget lang tid om at blive rigtig koldt. På den måde spare vi på vandet, men går ikke på kompromis med koldt drikkevand.

//Indlægget er lavet i samarbejde med ledking.dk//

Skriv et svar