Mælkefri chokolademousse af kun 3 ingredienser

Jeg er helt tosset med desserter der består af mousser og fromager, derfor har jeg selvfølgelig også forsøgt mig med en mælkefri chokolademousse. Det kom sig af, at Guldklumpen gerne ville lave en chokolademousse som Den Gamle Fabrik havde på hylden nede i vores lokale Superbrugsen. Det var en hurtig udgave, hvor der kun skulle mælk i, og så skulle den piskes og på køl. Han var helt fjollet med, så den lavede vi igen, da vi kom hjem fra sommerferie. Jeg ville selvfølgelig ikke snydes, så jeg fik pisket en hurtig udgave sammen, af kun 3 ingredienser.

mælkefri chokolademousse

Mælkefri chokolademousse

Den lækre mousse fik jeg hurtigt lavet imens aftensmaden passede sig selv i 5-10 minutter.

Jeg brugte:

80 gram god mørk 70% chokolade

2 dl piskbar soyafløde

1 øko æg

Det gjorde jeg:

Jeg smeltede den mørke chokolade over vandbad. Jeg plejer at bruge en porcelæns skål til chokoladen, den stiller jeg i en lille gryde med 2-3 cm vand, og stille det på lavt blus. Jeg tændte på 3-4, mit komfur har fra 1-9. Imens det stod og smeltede, og ellers passede sig selv, piskede jeg flødeskummen stiv. Efter de ca. 2-3 minutter rørte jeg let i chokoladen, der allerede var begyndt at smelte. Når chokoladen er helt smeltet tages skålen op af vandbadet, og ægget piskes i. Når massen er sej og ensformig, vendes chokolademassen i skummen. Det tager lidt tid, men vær toldmodig for hvis du pisker det sammen, kan du være uheldig at skummen mister sin luft.

Anret moussen i de ønsket skåle, og stil den på køl i gerne 30-60 minutter. Før den serveres pyntes skålene med den ønskede topping, jeg pyntede med friske blåbær, hakkede salt mandler og mynte. Min hjemmedyrket mynte som jeg regner med at dele med jer meget snart 🙂

Hvis du er helt tossede med citronfromage, skal du prøve den her.

mælkefri chokolademousse

2 Replies to “Mælkefri chokolademousse af kun 3 ingredienser”

Skriv et svar