Mælkefri koldskål

Koldskål2

Koldskål1 Koldskål3

 

Som barn spiste jeg ufatteligt meget koldskål, det var dengang jeg levede af hvidt brød og mælkeprodukter – her kan man tale om en livsstilændring! Om sommeren spiste jeg både koldskål til morgenmad, mellemmåltider og aftensmad, og det skulle godt med kammerjunker på! Nu hvor jeg ikke tåler hverken laktose eller gluten, skal der tænkes kreativt, sidste år var jeg så heldig at finde en soya-koldskål i Bilka, men den har jeg ikke kunne finde i år. Derfor hoppede jeg ud i blende en selv.

Jeg brugte:

1 banan

1,5 dl soyayoghurt

1,5 dl soyamælk

Safte og skal fra en ½ citron

Et drys vanilie

Og så fuld fart på blenderen. Stil den gerne på køl, så den er iskold 🙂

Toppingen er enkel men smager virkelig skøn.

1 håndfuld glutenfrie havregryn

1 håndfuld mandler – kan hakkes hvis du har lyst

1 spsk plantemagarine

1 spsk akacie honning

Lidt salt.

Smelt plantemagarinen på panden og svits havregryn og mandler gyldne, derefter tilsættes honning og salt. Blandingen er meget varm, så du kan med fordel lave det først, så det damper lidt af.

Det hele er toppet med frysetørret jordbær og en tom vaniliestang. Jeg vil mene, at der er til 2 mindre potioner.

Velbekommen 🙂

Kcal indhold:

Koldskål ca. 238 kcal for hele potionen

Topping ca. 330 kcal for hele potionen

3 Replies to “Mælkefri koldskål”

Skriv et svar