Mælkesyrebakterier til din hud

Da jeg hørte det første gang, tænkte jeg at nu var det slået igennem – mælkesyrebakterier er det nye sort! De bakterier er en overset faktor i forhold til vores sundhed, i det moderne samfund som vi lever i.

Det gik op for mig første gang, da jeg var indlagt med Prinsessen på grund af at hun ikke tog på. Enhver forældres mareridt at deres baby ikke har det godt! Vores lille pige havde forstoppelse, og havde derfor ikke lyst til at spise. Jeg undersøgte hvad mulighederne var for, at få hendes mave til at fungere normalt uden for meget medicin. På det her tidspunkt landede d-dråber med mælkesyrebakterier på landets apoteker fra blandt andet laktocare.

Mælkesyrebakterier for din tarms sundhed

Jeg skiftede straks de meget billigere d-dråber ud, og hendes mave begyndte at arte sig meget bedre. Og der blev jeg fan af mælkesyrebakterier! Jeg har set hvordan det virkede på mit barn, de bakterier var med til at gøre en kæmpe forskel for hendes hverdag. De her bakterier er ikke kun til at skabe balance i en ferieramt mave, men også vores daglige udfordringer med fordøjelsen.

Vi har brug for en bakterieflora i vores tarm, og med den mad vi indtager og den medicin vi får når vi er syge, bliver vores bakterier sat i ubalance. Jeg har flere gange fået besked på, at spise syrnet mælkeprodukter i forbindelse med en penicillin kur. Men en farmaceut fortalte mig, at jeg skulle spise 18 liter A38 for at få den mængde mælkesyrebakterier som en enkelt tablet indeholdte. Det siger altså noget om de mængder vi skal ud i, for at få den effekt vi behøver.

Hudpleje med mælkesyrebakterier

Min første tanke var, at det jo kun er godt for tarmene. Så hvorfor smøre det i hovedet! Men som altid er jeg villig til, at give det et forsøg. Jeg var så heldig at vinde produkterne fra LactoCleari en konkurrence på Instagram. Først blev jeg gladest for de 2 hårspænder fra Pico der fulgte med, for de er virkelig smarte. Jeg vidste ikke helt hvornår, det var det rigtige tidspunkt at teste produkterne. Derfor lå de i skabet i flere uger, inden jeg gik i gang.

Igennem december måned var min hud blevet frygtelig, jeg havde store udbrud på kinderne, på halsen og langs kæbepartiet. Jeg startede op med at bruge rutinen med skub, vask og creme som anbefalet fra producenten. Der skete pudsigt nok ikke noget over natten, men jeg blev ved for jeg ville som sagt gerne teste produktet rigtigt.

Uden parfume lugter kedeligt

Det kommer helt sikkert ikke bag på nogen, men de her produkter lugter meget specielt. Jeg kan godt lide at produkterne dufter, gerne af urter og blomster som jeg kan genkende. Jeg begyndte derfor ret hurtigt at savne mine almindelige produkter, og efter en måned var jeg tilbage. Jeg havde givet produkterne en god test periode syntes jeg selv, og jeg var ikke overbevist! Jeg gik tilbage til min almindelige dagcreme, indførte igen en vaske rutine i badet. Ligesom i de gode gamle dage med clinique 3-steps system. Og ca. midt i februar går det op for mig, at min hud er ved at være tilbage.

Jeg har stadig udfordringer hist og her, men jeg fri for den hud jeg havde i december. Jeg ved ikke om det er mælkesyrebakteriernes skyld, måske de var med til at nulstille min hud, og skabe balance igen. Jeg ved det ikke, men jeg kunne godt finde på at bruge dem igen, hvis jeg skulle få store udfordringer igen.

Har I prøvet hudplejeprodukter med mælkesyrebakterier?

Skriv et svar