I køkkenet igen og lidt om bageudstyr

reklame

Jeg har masser af bageudstyr, det skal der jo ligesom til, når man godt man lide at bage. Igennem årene har vi fået fat i mange lækre produkter til mit køkken, blandt andet bageringe i forskellige størrelser. Det er vigtig når man som jeg ikke bager kager til 8-12 personer, men blot laver til mig selv eller 4 personer. Bageringe kan afløse springformen. Ringen stille på en bagepapir beklædt bageplade, og vupti så kan den bruges til at bage din kage. Bageringe kan også bruges til at bygge en kage op i, hvis du beklæder den med kantfolie. Så kan du opbygge en kage som dem i den store bagedyst.

mit køkken

Mere bageudstyr i mit køkken

I vores køkken er vores kenwood maskine en vigtig spiller, ligesom håndmikseren og vores stavblender. Kenwooden er god når der skal piskes en let og luft æggesnaps, eller en gærdej skal have 10 minutters gennemæltning. Glutenfrie deje er meget forskellige, nogle skal piskes med et piskeris, da de er meget linde. Rigtig mange glutenfrie gærdeje kan ikke i formes, det kan derfor være en fordel med hæveforme som en hævekurv. Jeg har også brugt bøtter til koldt hævede deje, derfra kunne jeg så forme bollerne ved hjælp af en ske.

Et lille tip jeg bliver nød til at give videre er Blomsterbergs afkølningsrist. Den er stor og med gitterrist, så ingen af dine småkager falder igennem, eller din kage bliver helt rillet. Vi købte dem i november, så vi var klar til julens bagedage. Vi har 3 styk, og de kommer alle 3 i brug når vi holder store bagedage. Billedet er fra mit køkken, da jeg bagte fastelavnsboller med creme og hindbærskum tilbage i februar. De var altså også gode.

Glutenfrie fastelavnsboller med creme og hindbærskum

bagerist

/Indlægget er skrevet i samarbejde med butikjespors.dk /

Skriv et svar