Morgenmad 2go med Tchibo

Reklame//

De fleste morgner tager jeg på arbjede med min morgenmad i tasken. Jeg har sjælendt god tid om morgen, og hvert et minut prøver jeg at vige til mine skønne børn. Derfor må min morgenmad vente, men den nyder jeg nu også foran min computer med med kop kaffe. Jeg skifter imellem 2 slags morgenmad 2go, havregrød og overnight oats. For tiden står den på overnight oats, toppet med frisk frugt og en meget lækker crumble, i bunden en skøn mamelade uden sukker. Jeg har altså smidt lidt mere i krukken i forhold til de her glas.

Morgenmad med masser af smag

Marmeladen i bunden er meget simpel, jeg tog frosne jordbær og blå og kogte møre i en gryde. Til sidst jævnede jeg massen med lidt majsstivelse, så den fik marmelade konsistens. Marmeladen lægges i bunden af glasset, ovenpå kommes en blanding af 1 dl soyamælk, 1 spsk chiafrø og 1 spsk glutenfrie havregryn. Glasset stilles i køleskabet til næste morgen, hvor du topper med frisk frugt. Den her smarte beholder fra Tchibo har et særskilt låg til fx müsli, eller som i det her tilfælde crumble. Det er ret smart, for på den måde kan man beholde den sprøde topping.

Crumble-topping kan nemt laves imens de andre ting gøres klar. Tænd ovnen på 200 grader, og bland følgende sammen i en skål:

4 spsk glutenfrie havregryn

2 spsk majsmel – eller en anden mel du har i skabet.

2 spsk rørsukker

1 tsk salt

1 spsk blød koksolie

½ tsk kanel

Blanden lægges i et ovnfast fad i et tynd lag, og sættes i oven. Efter 10 minutter vendes toppingen, og efter ca. 5 minutter er blandingen færdig. Lad den køle og opbevar fx på et syltetøjsglas. Toppingen er virkelig god, den er sød, sprød, salt og krydret, mine tænder løber nærmest i vand ved tanken om den smag 🙂