Oscar vinderne og de film jeg nåede at få set

Den gang vi besøgte Dolby Teater i 2010

Vi ser altid Oscar uddelingen, vi starter søndag aften, men vi kan ikke holde os vågne hele natten. Vi har også enhverdag der skal passes, et arbejde og så står børn op på samme tid nærmest hverdag. Lige så snart listen med årets Oscar nominerede film offentliggøres, prøver vi se dem vi kan. Heldigvis kan mange af filmene enten lejes via online tjenester, og dem der ikke er kommet til Danmark, er ofte på Vudu.com. Desværre nåede vi ikke at se La La Land, den er jo i de danske biografer, men jeg er ikke biografgænger for tiden. Prinsessen har mere brug for mig, end et biografsæde i Hillerød.

Heldigvis fik vi set Moonlight, som jo vandt flere Oscar, blandt andet bedste mandlige birolle og bedste film. Hvad skete der lige med den sidste Oscar?! Det var simpelthen for fjollet, forhåbentlig sker det ikke igen. Desværre syntes jeg også, at årets Oscar prøvede at gøre op med den “hvide” Oscar sidste år. Derfor var der ikke sparret på farvede nominerede, personligt var jeg meget overrasket og betaget af Moonlight. Den satte mange tanker i gang, og jeg syntes virkelig, at det var en gribende historie. Jeg syntes derfor at den var en klar Oscar film, og den fortjente også at vinde.

En anden film der fyldte meget, var Manchester by the Sea. Puha en sørgelig historie, jeg sad flere gange og sagde til min mand – han er jo ked af det! Og det er Casey Affleck i den her film! Det er velbegrundet, hans skuespil var meget overbevisende, og han skulle selvfølgelig have den Oscar! Desværre har vi ikke set nogle af filmene med de kvindelige vindere, men dem skal vi da helt sikkert se, specielt La La Land. Den har jo taget alle med storm.

Vi havde set 5 af de 8 nominerede film i Bedste film kategorien, det syntes jeg faktisk var meget godt. For det er stadig svært, at få set alle de nominerede Oscar film, mest fordi vi ikke har dem tilgengælige i Danmark. Jeg nåede også at se Captain Fantastisk, Viggo Mortensen gør det virkelig godt, jeg syntes det var en rørende historie. Hacksaw Ridge puha en aftentisk krigsfilm, den var meget voldsom, men virkede meget realistisk. Hvis du mere er til at krumme tær, så skal du se Florence Foster Jenkins.

Du kan se listen over alle de nominerede Oscar film lige her

Skriv et svar