Rugbrød til julefrokosten

20131227-112711.jpg
Julefrokoster indeholde ofte smørrebrød, ihvertfald i min familie – og under pålægget gemmer der sig ofte rugbrød! Noget der normalt er proppet ned gluten, og når det skal være uden gluten koster det hurtigt 45kr for 5 skiver brød – lige peberet nok i min optik!! Derfor blev jeg noget så glad, da denne opskrift blev præsenteret for mig sidste år 🙂

Til et brød skal du bruge:

100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g mandler
100 g hasselnødder
1/2 dl god koldpresset rapsolie
5 æg
1,5 tsk havsalt
2 tsk HUSK

Bland alt det tørre sammen i en skål, vend derefter æg og olie i – jeg røre det rundt med en dejskraber. Fyld massen i en rugbrødsform – jeg brugte vores nye Eva form, som vi fik af mine forældre i julegave 🙂
Bag det ved 160 grader i ca 1 time.

Velbekommen så er der mavevenligt brød!

Hvilket rugbrød spiser I??

4 Replies to “Rugbrød til julefrokosten”

    1. Det er super nemt og godt for maven 🙂 min lillebror sad faktisk i dag til vores julefrokost og ville hellere spise mit brød end de andres, for mit smagte godt og lå godt i maven 😉

Skriv et svar