Uhmm Boxen – En foldbar og bæredygtigt madkasse i dansk design

Uhmm boxen, madkasse fra designme.dk

Jeg modtager nyhedsbrevet fra designme.dk, en virkelig lækker shop med massere af lækre produkter. Produkterne er både til hjemmet, dig selv og til at have med på farten, som de her vildt smart madkasser! Jeg står troligt og smør madpakke hver morgen både til Guldklumpen og mig selv. Selvom der er frisk mad i kantinen på mit arbejde hver dag, har jeg madpakke med. For menuen er ikke særlig allergivenlig, og jeg tager ingen chancer. Jeg får det nemlig virkelig dårligt når jeg indtager gluten og laktose. 

Som det er lige nu får Guldklumpen 4 rundom rugbrød med hver dag, plus grønsager, frugt og en snack i form af figenstang eller kiks. Jeps du læste rigtig min lille fyr på 7 år og 20 kilo spiser som en voksen mand 🙂 Jeg derimod spiser både rester fra aftenen før, smørrebrød lavet på stenalderbrød eller salat. Jeg syntes det er svært at finde 1 boks der matcher mit skiftende behov! Boxen må også gerne være både bæredygtigt og ude ftalater. Hvis jeg skal bruge plastik må det gerne være med god samvittighed, for vi bruger virkelig meget emballage plastik i vores hverdag. Bare tag et kig i dit køleskab, og hvis du så skal gemme madrester. Men det gør vi jo alle sammen, for husk nul madspild. Så bruger vi lidt ekstra emballage!

Den bæredygtige Uhmm Box

Jeg er derfor ret begejstret for konceptet bag de her smarte madbokse, som Aarhus trioen Bine, Mie og Line står bag. Uhmm boxen fåes i to forskellige størrelser, i forskellige farver og med forskellige farver stropper. På den måde kan du nemt kende forskel på familiens madpakker. Boxen er lavet af Poly Propylen, som er et bæredygtigt plastmateriale, Poly Propylen er selvfølgelig godkendt til fødevarer. Uhmm Boxen kan både tåle mikroovn, -30 grader celcius i fryser og en tur i opvaskemaskinen. Uhmm Boxen har desværre kun en levetid på ca. 2 år, da overfladebehandlingen på produktet slides af med tiden. Boxen kan foldes ud og blive helt flad, hvilket både er praktisk når der spise, men helt sikkert også når den skal rengøringes og opbevares.

Uhmm madboxen er noget af det mest bæredygtige jeg er støt på! Efter de 2 år kan boxen genanvendes helt uden at forurene miljøet. Og da den kan bruges til det meste, kan du samtidig minimere brugen af engangs opbevaring som plastikposer, stanniol og husholdningsfilm og det er jo godt for miljøet. Madboxen er også produceret i Danmark, så der er ikke brugt brændsel på at fragte boxen jorden rundt, inden den lander hjemme hos dig 🙂

Skriv et svar