forår

Reklame/Hvert år drømmer jeg om, at vi får byttet vores lejlighed ud med et lille hus. Et hus med have så der er plads til frugttræer, jordbær, hindbærbuske og krydderurter. Guldklumpen og jeg har en aftale, han får en trampolin og jeg får et frugttræ. Det er de småting, der gør den store forskel. Men lige nu bor vi i lejlighed med altan, så vores “have” er plantekasser og altankasser. Ting der kan købes hos haveglad.dk

Det er dog i den begrænsede udgave, når man tænker på de bøger jeg har på hylderne. Der er ikke meget selvforsynende havebrug/minilandbrug over vores altan. Men alt starter i de små, samtidig er min intention heller ikke, at vi skal være selvforsynende i en villahave. I en villahave kan man stadig dyrke grønsager, frugter og med et drivhus kan man fx forlænge jordbærsæsonen.

forår

Vindueskarm med forår

Denne vinter er jeg gået i gang med at dyrke avokado- og citronplanter i vindueskarmen, det er et spændende lille projekt. Samtidig lærer Guldklumpen hver vores mad kommer fra, planterne kan på sigt plantes om og komme i drivhuset. Det ville være sjovt, at kunne høste sine egne citroner og avokadoer, specielt når man selv har plantet kernen i sin tid. Nu mangler vi bare at planterne vokser sig store og stærke, så skal de have nye potter og ny jord. Avokadoplanten skal nok allerede have noget større til rødderne allerede efter nytår, det kan være jeg kan fine en fin potte på udsalg. Jeg så ovre hos Christina Dueholm at hendes avokadoplante var lige så høj som hende nu. Jeg er nu mest nysgerrig på, hvordan sådan en plante sætter frugt? Jeg ved det desværre ikke, men jeg har hellere ikke søgt løs på nettet endnu. Men allerede nu, har jeg endnu en avokadosten der spire af forår 🙂

/Indlægget er skrevet i samarbejde med haveglad.dk/